Banda Juvenil

La Banda Juvenil de la Unió Musical de Catarroja va ser fundada pel mestre Fernando Sánchez Mazaneque l'any 1996. Aquesta formació va sorgir per la necessitat de preparar a l'alumnat de l'escola abans d'integrar-se a la Banda Simfònica.

 

L'agrupació de joves intèrprets, ha realitzat gran nombre de concerts i projectes així com col·laboracions amb moltes societats i entitats educatives de València. 

 

Una de les seues cares més visibles és el seu director, Antoni Peris Muñoz, amb el qual han protagonitzat l'època de major activitat d'aquesta agrupació, realitzant un gran nombre d'actuacions per tota la geografia valenciana, bé siga en concerts benèfics, música per a escena, intercanvis… cal destacar els premis aconseguits com en l'any 2014, on la Banda Juvenil de la Unió Musical de Catarroja va obtenir el Primer Premi i Menció d'Honor en el III Certamen de Bandes Juvenils Vila d’Alcasser. També, en l'any 2015 la formació va obtenir el Primer Premi i menció d'honor en el I Certamen Autonòmic de Bandes Juvenils Vila de Canals.

 

Hui, es pot dir que els intèrprets estan molt compromesos i que cada vegada hi ha més participació de xiquets i adults que es preparen per a la pujada a la Banda Simfònica.