Banda Simfònica

La banda simfònica de la Societat “Unió Musical de Catarroja", va ser fundada en 1983, acollint en ella a músics de Catarroja que estaven en altres bandes, i a alumnes de la filial del Conservatori de València a Catarroja amb la intenció que anaren ingressant en la mateixa. La data oficial del començament de les seues activitats va ser dia 8 d'abril de 1984.

 

Malgrat la seua curta marxa, ha protagonitzat gran quantitat d'actuacions, entre les quals es troben les següents. També ha organitzat XXVII Festivals de Bandes de Música “Vila de Catarroja”, amb motiu de les festes patronals en honor a Sant Miquel. Participa any rere any en la “Campanya Retrobem la Nostra Música” i en els festivals comarcals de la comarca L'Horta Sud.

  • L'any 1996 la Banda de la Societat “Unió Musical de Catarroja" va obtenir el Segon premi en el “XXIII Certamen Nacional de Bandes de Música Civils Amateurs de Camp de Criptana a Ciudad Real”. sota la direcció de don Fernando Sánchez Manzaneque.
  • El dia 23 febrer 2003, toca per primera vegada en el Palau de la Música de València. sota la direcció de don David Ramírez Valero.
  • El dia 3 d'abril 2004, obté el Primer Premi i menció d'Honor en el XXVIII Certamen Provincial de Bandes de Música organitzat per l'Excma. Diputació de València (Secció Tercera), celebrat en el Palau de la Música de València, sota la direcció de don David Ramírez Valero.
  • El dia 24 d'octubre 2004, obté el Primer Premi i menció d'Honor en el XXVI Certamen de la Comunitat Valenciana, en la seua Tercera Secció, celebrat en el complex educatiu de Xest, sota la direcció de don David Ramírez Valero.
  • El dia 29 de juny de 2006, participa en el 120 Certamen Internacional de Bandes de Música de València, tercera secció, celebrat en el Palau de la Música en el qual va obtenir el Quart lloc, sota la direcció de don José Luís Peris Cordellat.
  • El dia 10 de novembre de 2007 realitza un concert a benefici de Càrites Espanyola al costat d'una associació d'aficionats de la saga de Star Wars en el Palau de la Música de València amb motiu del 30 aniversari de la saga Star Wars amb gran èxit de públic i d'una repercussió internacional molt important. Sota la direcció de don Filiberto Mira i Ortega.
  • El dia 2 de desembre de 2008 obté el Tercer Premi en el XVIII Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat de Múrcia, celebrat en aquesta mateixa ciutat. Sota la direcció de don Filiberto Mira i Ortega.
  • El dia 30 de juny de 2010 obté el Primer premi de la Tercera Secció del CXXIV Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, celebrat en el Palau de la Música de València. Sota la direcció de don Filiberto Mira i Ortega. 
  • El dia 19 de maig de 2013 es presenta per primera vegada en la seua història a un certamen en Segona Secció. Va obtenir el Segon premi del XXXVII Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València, celebrat en el Palau de la Música de València. Sota la direcció de don Filiberto Mira i Ortega.
  • El dia 23 d'abril de 2017, rep el Primer Premi i Menció d'Honor al Certamen Nacional de Bandes Ciutat de Cullera, baix la batuta de Miguel Ángel Navarro

Aquesta agrupació està creixent a mesura que passa el temps. En els últims anys ha passat de comptar amb al voltant de 50 músics als quasi 80 que formen actualment la nostra Banda Simfònica. Acabem d'accedir a una secció major, i per descomptat, seguirem aconseguint nous assoliments. Avui dirigeix la Banda Simfònica la magnífica Natàlia Montañés i Bori.