La música, punt de partida de la I Setmana Cultural de la Unió Musical de Catarroja

L’Escola de la Unió Musical de Catarroja ha celebrat la seua I Setmana Cultural, una iniciativa per a alumnes, músics i públic en general. Ho ha fet durant les vesprades dels dies 12, 13, 14 i 15 de març amb activitats molt diverses on la música ha sigut el punt de partida per a gaudir i aprendre.

L’arrancada el dilluns 12 va ser fonamental per a atraure el públic de la Societat. A les 17:30 h mares, pares i amics van donar suport als músics de 4t curs de Llenguatge Musical, un grup de set alumnes de flauta, clarinet, violoncel, trombó i trompeta. Aquests van interpretar obres d’alt nivell acompanyats pel professor de piano, José Carlos Ordóñez Benito, que va funcionar com a motor. L’objectiu, segons el secretari, Miquel Pla, és “motivar i demostrar el treball de l’alumnat que enguany finalitzarà els seus estudis elementals”.

 

La segona proposta del dia va dividir als assistents per nivells. D’una banda, els més menuts van passar-ho pipa al taller de reciclatge. Amb la mestra Bea Garcia, van crear, pintar i decorar  diversos instruments de percussió,  una ocasió perfecta per a desenvolupar la creativitat i conscienciar en la necessitat de cuidar el medi ambient.

Els alumnes més majors, alhora, van participar en un taller d’improvisació impartit per la mestra de violoncel, Roser Pérez. A partir d’un centre tonal, van improvisar melodies cada vegada més completes i desenvolupades, tant de forma individual com en conjunt. La música va crear un ambient íntim i creatiu molt especial i, per a posar en pràctica l’aprés, van  musicalitzar escenes de la pel·lícula d’animació “Cómo entrenar a tu dragón”.

D’altra banda, Guitarras Raimundo va oferir una xarrada oberta al públic sobre la fabricació artesanal d’aquest instrument, un treball que combina la tradició amb les noves tecnologies. Victor Raimundo va explicar cada pas de la producció i va indicar les característiques d’una bona guitarra. A més, els assistents d’“El món de la guitarra” van veure una exposició d’aquesta empresa familiar, que enguany celebra el seu 50 aniversari. 

Per a concloure el primer dia, l’escola va convidar a tothom a gaudir d’un concert de música de cambra. Els primers a actuar van ser els percussionistes Carlos Ramón, Rubén Rivera i Ramón Navarro, que van interpretar Lift off, una obra de Rusell Peck.

El punt final va arribar amb un quintet de metall del Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo (Catarroja). El grup està format per Frederic Forner, Rebeca Fortea, David Bernat i els músics de la Unió Pau Hernández i Juan Bautista García, que en aquest moment cursen el cinqué i sisé curs del Grau Mitjà. Així, van tocar Sea sketches, (Ian MacDonald), una interpretació brillant que va fer esclatar al públic en aplaudiments i reconeixement d’aquestes promeses de la música.

 

 Si voleu què va passar la resta de dies, us convidem a seguir llegint!