Festes de Sant Pere, una tradició en clau de música

Ja estem en estiu i, com va sent tradició, cada dos anys la Unió Musical de Catarroja és l’encarregada de posar la música als actes en honor a Sant Pere. Aquesta festivitat, tradicional del barri de les Barraques de Catarroja, es celebra el cap de setmana abans de Sant Pere i els dies al voltant de la festivitat, que és el dia 29 de juny.

 

El primer acte en què va participar la Unió Musical de Catarroja aquest 2018 va ser la tradicional missa en l’Albufera. Aquest acte, que enguany es va fer el matí del dia 23 de juny, consisteix en acompanyar al Sant des de l’església de Sant Miquel fins el Port de Catarroja.

 

Una vegada allí la figura, els músics i tot el que va voler realitzà una travessia pel canal que connecta el port de Catarroja amb el centre de l’Albufera on la Unió animà a totes les embarcacions tant en el trajecte d’anada com en el de tornada.

 

La resta d’actes es van realitzar el passat dissabte 30 de juny. Pel matí la banda va acompanyar els pescadors de Catarroja pels carres de les Barraques fins al parc de l’Albufera per a realitzar l’acte en honor als pescadors que han faltat, una vegada va finalitzar se’ls va acompanyar fins l’església.

 

 

En finalitzar la missa es va animar els carrers de les Barraques acompanyant el Sant, els pescadors i membres de l’ajuntament a fer una volta per tot el barri. Per la vesprada, per a tancar la festivitat, la nostra banda va amenitzar la processó en honor al Sant pels carrers principals de l’entorn.