LA BANDA SIMFÒNICA REALITZA UN GRAN CONCERT BENÈFIC PER A MANOS UNIDAS

El passat 18 de febrer la nostra banda Simfònica va realitzar el concert benèfic per a l’associació “Manos Unidas” al TAC de Catarroja. Ho va fer amb un programa de gran exigència i amb la participació d’un gran nombre de solistes. També hi van participar les corals de Sant Pere i de Sant Antoni, juntament amb el Cor de la nostra Societat.

 

Aquest concert es va desenvolupar en dues parts on s’interpretaren obres de Bert Appermont, George Gerwin, Leroy Anderson, Friedrich Gulda i Arnau Bataller.

 

A la primera part es va interpretar Enderivell d’Arnau Bataller, peça per a banda i dolçaina solista que va ser guardonada amb la Menció d’Honor al concurs de composició per a dolçaina i banda “Ciutat d’Algemesí” el 1999. L’obra està dividida en dos moviments units per una cadència de gran virtuosisme. Va ser interpretada pel solista Joan Miquel Blanch, mestre de clarinet i dolçaina a la nostra Escola i membre de la nostra Banda i Societat des de molts anys.

 

A continuació es va interpretar la composició Friedrich Gulda Konzert für Violoncello und Blasorchester (1980), un concert per a Violoncel i Orquestra de vent que va comptar amb una gran interpretació del violoncel·lista grec Christos Grimas, concertista i cel·lista solista de l’Orquestra Estatal de Thesaloniki. Aquesta peça compta amb cinc moviments tres moviments exigeix del solista un gran virtuosisme.

 

Després de la mitja part s’interpretaren tres peces més que van comptar amb la col·laboració de Pedro Aranega, Xavier Torres i les corals de l’escola de la Societat Unió Musical de Catarroja, la Coral de Sant Pere i la Coral de Sant Antoni.

 

La primera va ser The Typwrite (1950) del compositor estatunidenc Leroy Anderson, una peça musical on l’instrument solista és una màquina d’escriure. A aquesta interpretació el solista, Pedro Aranega, va posar la nota d’humor de la vesprada fent una interpretació a l’altura de la famosa escena que va realitzar l’humorista Jerry Lewis cap als anys 30.

 

Seguidament es va interpretar la peça de George Jerswin Rhapsody in Blue (1924). Aquesta peça va fer que el jazz tingués molta més acceptació entre la població. Aquesta peça recull ritmes i melodies jazzístiques on la figura central és el piano, ja que este té un gran pes dintre de la peça amb un gran nombre d’intervencions com a solista. Xavier Torres, solista internacional amb un gran nombre de guardons en l’àmbit del jazz i mestre a distints centres de renom a Europa, segué l’encarregat de portar-nos fins als anys 20 amb la seua interpretació.

 

Per finalitzar, s’interpretà la peça Celtic Child del compositor Bert Appermont. Aquesta composició per a banda i cor està basada en motius celtes i té una temàtica basada en la llibertat i la natura. Els cors de l’escola de la Societat Unió Musical, de Sant Pere i Sant Antoni feren una fantàstica interpretació.

 

Gràcies a aquest fantàstic concert i la iniciativa de “Manos Unidas” es van vendre 632 entrades sent el benefici de 3.160€ per a alimentació i educació de persones en situació desfavorable.