Joan Miquel Blanch, solista en "Música a la llum"

El catarrogí Joan Miquel Blanch Raga actuarà com a dolçainer solista amb la Jove Banda Simfònica (JBS) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), junt al pianista Óscar Oliver i els Barcelona Clarinet Players. El concert serà a les 18:00 h del pròxim 10 de desembre al Teatre Serrano de Gandía i estarà dirigit per Pere Vicalet, l’actual director de la JBS.

 

L’actuació forma part de “Música a la llum”, un projecte que pretén recuperar, analitzar i difondre el patrimoni cultural de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (partitures, fotografies, diplomes i material sonor) per tal de realçar el seu valor per a la ciutadania.

 

El concert de la FSMCV es divideix en dues parts. En la primera, els músics interpretaran Polonesa de Concierto (José Espí), Rapsodia Valenciana (Eduardo López-Chavarri), l’scherzo de La dansà de Xàtiva (Miquel Asensi) i la Fantasia sobre el 2n i 3r moviments de l’òpera Aurora, del Mestre Espí (Julio Laporta). L’arreglament de Rhapsody in bue de Tohru Takahashi (George Gershwin), el concert per a dolçaina i banda Enderivell (Arnau Bataller) i The Musketeers (Óscar Navarro) tancaran el concert.

 

Blanch, mestre de clarinet de la Unió Musical de Catarroja, va iniciar en 2012 els estudis de dolçaina al Conservatori José Iturbi de València amb el professor Xavier Richart. 4 anys més tard, en 2016, va obtenir les màximes qualificacions amb el Premi Extraordinari de l’instrument i actualment és l’únic catarrogí que ostenta el títol de dolçaina amb Menció d’Honor.

 

El músic és membre de l’Ensemble de dolçaines de la Comunitat Valenciana, de la Colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “La Brama”. També ha col·laborat amb el grup “Colp i Canya” en l’estrena d’un pasdoble a Llíria.

 

 

Joan Miquel Blanch ha crescut en el món de la música des de la seua entrada en la Unió Musical de Catarroja, de la que forma part des que era un xiquet. També destaca com a professor de dolçaina en la Societat, en l’Escola de dolçaina i percussió “A Quatre Quaranta” de Massanassa i en l’Agrupació Musical la Lírica de Silla.