Mestalla, més màgica que mai per a la Unió Musical de Catarroja

30 de maig de 2018

L’Estadi de Mestalla és, per a molts, un temple del futbol, però ara també ho és de la música. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va organitzar diversos actes per a celebrar el seu 50 aniversari i va decidir que aquest era el lloc idoni perquè les bandes d’Alacant, Castelló i València entraren al prestigiós Llibre Guinness. I així ho van fer, amb els músics de la Unió Musical de Catarroja com una peça més dels rècords, el 27 de maig.

 

Els músics catarrogins van sortir de la Societat en autobús i amb molta il·lusió per aquest acte a València, que començava amb una cercavila per algunes de les principals vies de la ciutat. El resultat és que es va sentir més pasdobles que mai gràcies a la participació del voltant de 300 bandes que es va traduir en el Rècord Guinness Mundial de Major nombre de Bandes de Música en Desfilada.

 

D’altra banda, els músics de cada Societat es van agrupar per cordes a les grades del Mestalla per a tractar d’aconseguir més rècords. Més de 500 responsables van validar que les 14.000 persones presents estaven correctament agrupades i, com a conseqüència, la Federació va sumar més capítols al Llibre Guinness: el de Major Ensemble de Saxofons, d’Oboès, de Corns Anglesos, de Bombardins, de Trompes, de Clarinets, de Trompetes, de Trombons i de Percussió Corporal.

 

En total, es van aconseguir 10 Guinness World Record dels 15 que es pretenien, doncs no es va superar els de Major Ensemble de Flautes, Fagots, Fiscorns, Tubes i el més sonat, el de la Banda de Música més gran, que pertany als músics noruecs des de 1964, amb 20.000 participants.  

 

 

No obstant això, formar part d’aquest dia va ser molt especial per a la Unió Musical de Catarroja, que ja havia conformat altres dos Guinness en Castelló, amb l’alumnat de l’Escola. Pedro Rodríguez, president de la FSMCV va declarar que “València duu la música en l’ADN” i així ho van demostrar els videomarcadors: la Ciutat va vibrar més que en una mascletà. I també les emocions.