La Banda Juvenil, als Guinness World Records de la Federació en Castelló

El 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una data molt especial. Per això, l’entitat musical més important a nivell autonòmic va decidir fer una celebració amb un repte molt clar: aconseguir dos Guinness World Records. I la Unió no va perdre’s l’ocasió de participar.

 

El primer dels rècords va ser el passat 21 d’abril a la Plaça de Bous de Castelló. Així, la Banda Juvenil de la Unió Musical de Catarroja va prendre camí la vesprada del dissabte en autobús per a viure en primera persona l’homenatge de la FSMCV a les Escoles de Música i la Diputació de Castelló.

 

En concret, l’objectiu era posar en relleu el paper de les escoles musicals per conformar un model educatiu, social i cultural únic al món i per la tasca que realitzen diàriament dins de cada Societat. En aquest sentit, Miquel Pla, secretari de l’Escola de la Unió Musical, defensa la seua importància “en funcionar com a motor i formar les futures generacions de la banda”. Respecte a la Diputació castellonenca, es volia agrair el suport a les Societats, ja que en la capital hi ha 81 que es tradueixen en quasi 5.000 músics federats.

 

L’acte, que va reunir 6.062 alumnes d’entre 10 i 16 anys de tota la Comunitat Valenciana, pretenia aconseguir un rècord Guinness mundial en reunir al “Major nombre de músics que són família troncal en un espectacle musical”, és a dir, a les persones amb un avantpassat comú que ha d’estar viu i ser músic. El repte va ser efectiu, ja que a la Plaça de Bous de Castelló va haver-hi una família de 16 músics.

 

A més, es va aconseguir un segon Guinness World Record per “Major grup de músics amb connexió familiar en un espectacle familiar”. I és que la FSMCV va acollir 35 persones amb un grau de parentesc per consanguinitat o afinitat, com van certificar un jutge i un notari.

 

L’alumnat de la Unió va gaudir de debò en un dia tan especial i ple de música, amistat i, també, per l’espectacle lúdic-festiu “El Guerrer de la Valltorta” de la companyia Xarxa Teatre, que va representar contes i rondalles populars de la Comunitat Valenciana.

 

Més endavant prendrà relleu la Banda Simfònica en l’altre repte de la Federació a l’Estadi del Mestalla de València.