"Fins sempre, Miguel Ángel"

16 de setembre de 2018

La Unió Musical de Catarroja ha participat juntament amb l’Agrupació Musical La Lírica de Silla en el XXXI Festival de Bandes del poble, un dels actes de les Festes de Sant Miquel on la música és la protagonista. Ho va fer la vesprada del 16 de setembre en la Plaça del Mercat en un concert molt especial on la banda va dir “fins sempre” al director Miguel Ángel Navarro.

 

L’Agrupació Musical La Lírica de Silla va donar el tret d’eixida a la nova edició sota la batuta del director José Giner San Andrés. Amb el bon nivell que van demostrar els músics en el 42 Festival de Música de Silla, van interpretar el pasdoble Gloria al trabajo de Jaime Teixidor, els moviments “Mareta”, “Mare, Visanteta es casa” i “Baix del pont de Cullera”, de Cançons de mare de Rafael Talens i Magallanes de Ferrer Ferran.

 

 

La Unió, per la seua banda, va tocar Font negra i Paradise, ambdues d’Óscar Navarro i Dancing on water de Frank Ticheli. A més, va tindre el privilegi d’omplir la Plaça del Mercat amb l’estrena d’Iguazú, la leyenda de las cataratas del músic, mestre i director de la Banda Juvenil Antonio Peris-Muñoz, que va sorprendre gratament al públic per la delicadesa dels seus solos combinats amb heroïcitat i fortalesa.

 

A banda de l’estrena, el moment més especial per als músics i per al públic va ser veure per última vegada a Miguel Ángel Navarro al capdavant. Després de tres anys i mig de dur treball, evolució i sobretot, amistat i implicació, el director va dir “fins prompte” a la Unió amb emocions a flor de pell.

 

“Hem passat junts tres anys i mig que han volat. Una etapa on hem aprés a gaudir del sacrifici per la música, per la col·laboració i pel respecte, valors que s’han convertit en senyal d’identitat de la Unió. Em sent completament orgullós de l’actitud, de l’evolució i de l’esforç de cadascú, des dels més menuts fins els professionals”. Aquestes van ser algunes de les paraules que va dirigir cap a tothom.

 

A més, va afegir: “Me duc un gran regal personal perquè tots m’heu regalat detalls i tot açò li ha donat sentit a aquests anys en la banda. Tractaré de seguir les pròximes passes de la banda i sobretot dels músics més joves per a veure si es converteixen en metges, advocats, músics, mestres o bons llauradors... perquè tots sabran apreciar els detalls que ens regala la bellesa de la música, els seus valors”.  

 

José Peiró, president de la Unió Musical de Catarroja, va acomiadar-se del mestre: “és un dia trist però també estem contents perquè sabem que se’n va per a tindre un gran èxit fora d’ací. Hem gaudit molt i t’agraïm de tot cor ser tan gran com a director, però també com a persona. Sols podem dir-te que molta sort i que les portes de la banda sempre estaran obertes per a tu”.

 

Navarro també va llançar una mirada cap al futur més immediat de la Unió: “Me dóna alegria saber que la persona que em va a substituir va a sorprendre per a bé. A banda de ser una gran directora i mestra és una gran persona, treballadora, lluitadora i gran professional”. Així es va dirigir a Natàlia Montañés, la nova directora de la Unió, per a demanar que s’alçara i es presentara al poble.

 

 

La Societat va entregar un marc de fotografies amb alguns dels moments més importants viscuts amb ell i la insígnia d’or de la Unió. D’aquesta manera, es tanca una etapa de gran riquesa musical per a encetar una nova amb qui es converteix en la primera directora de la Unió Musical de Catarroja: Natàlia Montañés i Bori.