Comunicat de l'escola de música de la unió

21 de març de 2020

Benvolgudes famílies,

 

Amb la situació actual de la suspensió les classes presencials pel Govern Espanyol, la Junta Directiva i la Direcció de l'Escola treballem per a trobar una solució que ens permeta continuar amb la nostra activitat habitual. La quantitat de plataformes per a poder realitzar classes en línia amb els alumnes és molt gran i variada. Amb la finalitat d'unificar i utilitzar tot el professorat i l'alumnat de l'Escola de la Societat Unió Musical de Catarroja el mateix programa informàtic i després de diverses proves, hem escollit la plataforma Zoom. És una aplicació de videoconferències gratuïta i fàcil d'utilitzar per a tots. Al fi d'aquest document trobareu un enllaç per a descarregar-la i una llista de passos que heu de seguir. Primerament, però, ens agradaria parlar de quines assignatures es realitzaran amb normalitat i quines no es podran per les raons pertinents:

 • Assignatura d'instrument: Es realitzarà a l'horari habitual amb videoconferència amb Zoom.
 • Llenguatge Musical: Es realitzarà a l'horari habitual amb videoconferència amb Zoom.
 • Iniciació Musical: Es realitzarà a l'horari habitual amb videoconferència amb Zoom. És necessari la participació dels pares en aquest cas junt amb els alumnes fent les activitats que propose la professora via Zoom en el moment.
 • Cor: No es pot realitzar un assaig a distància. Estem treballant per a poder realitzar l'assignatura amb algun procediment. El professor corresponent es ficarà amb contacte amb l'alumnat pels grups de WhatsApp a partir del dilluns.
 • Conjunt Instrumental: No es pot realitzar un assaig a distància. Estem treballant per a poder realitzar l'assignatura amb algun procediment. El professor corresponent es ficarà amb contacte amb l'alumnat pels grups de WhatsApp a partir del dilluns.
 • Banda Infantil/Juvenil: No es pot realitzar un assaig a distància. Estem treballant per a poder realitzar l'assignatura amb algun procediment. El professor corresponent es ficarà amb contacte amb l'alumnat pels grups de WhatsApp a partir del dilluns.

Aplicació de Zoom.

 

 1. L'aplicació s'ha de descarregar al següent enllaç https://zoom.us/support/download. És gratuït i la descàrrega és instantània. Es pot descarregar al mòbil, tablet o ordinador amb càmera web. Recomanem l'ordinador o tablet per a més comoditat.
 2. Instal·lar el programa.
 3. Una vegada instal·lat el programa hem de registrar-nos amb un correu electrònic i amb una contrasenya personal. Si l'alumne és menor d'edat, s'ha de registrar amb el correu electrònic del pare/mare o ells han de donar permís perquè es puga registrar si utilitza el seu correu electrònic al ser menor d'edat. Recomanem utilitzar en aquest cas el dels pares per a facilitar el procés.
 4. Rebrem un correu electrònic on hi haurà un enllaç per a activar el compte de Zoom, hem de clicar a l'enllaç.
 5. Una vegada creat i activat el compte de Zoom enviar al professor d'instrument, de Llenguatge Musical i de Música Inicial el correu electrònic amb què hem creat el conte. Si cursem dos assignatures de les nomenades enviar als dos professors. El correu s'ha d'enviar al telèfon del professor d'instrument i en les assignatures de Llenguatge Musical i Música Inicial als grups de WhatsApp que ja tenim creats indicant nom i cognom de l'alumne que utilitzarà eixe conte.
 6. El professorat enviarà una petició d'amistat als contes per a poder establir connexió de videoconferència d'una forma fàcil. És molt important acceptar-la per a la fàcil realització de les classes.
 7. Realitzats tots els punts anteriors solament hem d'obrir l'aplicació uns minuts abans de l'horari habitual de la classe i el professor iniciarà la videoconferència per a realitzar la classe.

Aquest procés que en principi sembla llarg es realitza en 5 minuts. D'aquesta manera, ja ho tenim preparat per a tot el temps que es mantindrà aquest estat d'alarma.

 

Pensem que continuar amb la rutina diària és molt important per als xiquets i xiquetes. Som conscients que realitzar les classes en línia no és com la forma presencial però hem de realitzar un esforç per a connectar-se a l'hora, pot ser inclòs un moment de distracció per a tots.

 

Hem de començar a fer tots aquests procediments per al dilluns 23 de vesprada començar amb l'activitat normal de l'escola en línia. Molts ànims i una forta abraçada. Junta Directiva Direcció de l'Escola Per a qualsevol dubte deixem aquests telèfons de contacte.

 

Mòbil de l'escola: 640 38 26 47

José Peiró: 654 40 57 06

Simó: 637 76 39 48

Miquel: 618 57 77 42

Toni: 620 44 72 24