Carla Cebrià, nova veu del Cant de la Carxofa

Com cada any, i en honor al Santíssim Crist de la Pietat, un àngel visitarà Catarroja en el tradicional Cant de la Carxofa i Carla Cebrià, alumna de la Unió Musical de Catarroja serà qui es pose en la seua pell. Així ho va decidir el jurat el passat 8 de juliol després de l’última fase del I Concurs Veu Blanca “Cant de la Carxofa”, en el Teatre Auditori (TAC) de la localitat.

 

Aquesta era, precisament, la novetat de la nova edició. L’Ajuntament va organitzar aquest primer concurs per a donar impuls i professionalitzar aquest esdeveniment en què una xiqueta amb veu fina i vellutada baixa d’una Carxofa en forma d’àngel, segons l’alcalde, Jesús Monzó. En concret, la diferència és que s’han fet diverses fases per a triar qui serà la nova veu i que no solament s’ha actuat de cara al jurat, sinó també front al públic.

 

Així, en la primera fase del 13 de maig, quatre xiquetes van presentar-se, però sols tres van eixir finalistes: María Victoria Lucas, amb 87 punts, de la Coral Polifònica de Sant Antoni; i les alumnes de la Unió Musical de Catarroja Alua Zainakulova i Carla Cebrià, amb 75 i 69 punts respectivament.

 

Belén Coloma Serra, Miguel Pons García i María Tamarit Sales, els membres del jurat, finalment van decidir que la millor representant seria Cebrià. I és que, tenint en compte l’afinació, la tècnica, la interpretació gestual i l’execució, va obtindre 108 punts de 120. En segona posició va quedar Lucas, amb 78, i l’alumna de saxo de la Unió, Zailakulova, va obtindre 66 en tercer lloc.

 

Per a aquesta última fase del concurs, les xiquetes van interpretar el motet de la Carxofa sense partitures amb l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Catarroja i la Coral Polifònica de Sant Antoni.

 

I com no podia ser d’altra manera, el director de l’orquestra, Toni Peris, va fer un programa de nivell amb l’Obertura de l’òpera La italiana en Argel (Rossini), la Carxofa, la Pavana (Fauré), el Concert en Sol per a Viola de Telemann, amb Tal Riva Theodorou com a solista, i el Concert nº 1 de Trompa i Orquestra de Haydn, amb el trompista solista José Luis Cortell Añó.

 

 

Ara sols queda contar els dies per a arribar a setembre i poder gaudir de la veu de Carla Cebrià en la Carxofa, un dels actes tradicionals més emotius de Catarroja.