Natàlia Montañés: Nova directora de la Unió Musical de Catarroja

16 de setembre de 2018

La Unió Musical de Catarroja ja té nova directora: Natàlia Montañés i Bori. Després de tres anys i mig amb Miguel Ángel Navarro al front, la banda catarrogina enceta, així, una nova etapa amb la primera dona en dur la batuta en els trenta quatre anys de la Societat.

 

El primer contacte amb la banda el va tindre el passat 16 de setembre al XXXI Festival de Bandes, on la Unió va apujar-se a l’escenari junt amb la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical La Lírica de Silla. Un concert on Miguel Ángel Navarro va acomiadar-se de tothom i va dir de la seua successora, entre el públic, que “és una gran professional, treballadora i excel·lent directora, però també una gran persona”. “Me’n vaig content perquè sé que la nova etapa serà molt positiva gràcies a ella”, va dir.

 

Natàlia Montañés ha dirigit l’Orquestra i Banda del Conservatori Professional de Música d’Alacant i la Banda del Conservatori Superior de Canàries, així com la Banda Primitiva de Llíria i les de l’Ateneu Musical de Cullera, L’Amistat de Quart de Poblet, la Unió Musical de Sueca i la Banda Simfònica de la Lira Carcaixentina.

 

En el plànol nacional, ha sigut directora de la Banda Simfònica Municipal de Madrid i de les bandes municipals de Bilbao, Santa Cruz de Tenerife i Albacete. Quant a l’internacional, ha estat al capdavant de la Banda Simfònica d’AMProBand, la Banda Simfònica Municipal de Còrdova (Argentina), la Concert Band of University of Minnesota-Duluth, la Grand Symphonic Winds de Saint Paul així com de la Orquestra de Sopros Brasileira, la Banda Simfònica do Conservatório de Tatuí (Brasil), l’Orquestra del Conservatori Nacional i Orquestra Simfònica Nacional de Paraguai i de The O.S. Army Orchestra (Washington D. C), entre altres.

 

 

Així, la mestra debutarà el pròxim 28 d’octubre en el IV Certamen Nacional de Bandes ‘Vila de Catarroja’ amb un exigent programa com a carta de presentació, tan sols amb poc més d’un mes d’assajos de preparació.