Reportatge Banda infantil i juvenil

El passat 11 de març, la Banda Infantil i la Banda Juvenil de la Unió Musical de Catarroja van oferir un assaig obert al públic al saló d’actes de la societat. Amb l’actuació es posava fi al segon trimestre del curs i per a donar pas a les Falles.

 

Aquesta iniciativa va sorgir en 2015 com a part de la preparació per al Certamen Autonòmic de Bandes Juvenils Vila de Canals, al qual el conjunt juvenil va obtindre el Primer Premi i Menció d’Honor amb l’anterior director, Toni Peris.

 

Des d’aquell moment s’han realitzat més assajos i Adrián Martínez, director de la Banda Infantil, l’ha dut a terme en aquesta ocasió. “El concert sembla molt superior però, és el dia a dia del músic i amb aquests assajos pretenem que siga com una rutina”, explica José Antonio Soria, director de la Banda Juvenil.

 

Els primers en actuar van ser els músics de la Banda Infantil, un conjunt de 30 alumnes de 1r i 2n de solfeig que va nàixer al curs 2010-2011 per a facilitar l’entrada a la Banda Juvenil. Adrián Martínez explica que “aconsegueixen tocar en grup amb pocs coneixements i això els crea un gran bagatge a l’hora de pujar a la Banda Juvenil i a la gran”.

 

Primer van tocar l’arreglament de Michael Sweeney de La Bella i la Bèstia d’Alan Menken, un compositor que ha aconseguit ja vuit premis Óscar per bandes sonores de Disney. I per acabar, el Walz número 2 de la Jazz Suite de Dimitri Shostakovich, una de les peces més conegudes del compositor rus.

 

Els intèrprets de la Banda Juvenil van tancar la jornada amb dos peces més. L’agrupació està formada per 50 alumnes de 3r i 4rt de llenguatge musical de totes les edats i està dirigida per José Antonio Soria des de finals de 2016.

 

Des de fa uns anys l’esforç d’aquests joves s’ha vist recompensat amb guardons com el Primer Premi i Menció d’Honor en el III Certamen de Bandes Juvenils Vila d’Alcàsser de 2014, entre altres. I el dissabte van demostrar el seu nivell amb la Suite Festiva de Juan Bautista Meseguer i Carlomagno, de Pere Sanz, dues obres plenes de dificultats.

 

Els solistes, l’execució de les obres o la complicitat amb els directors van deixar bocabadats als familiars, amics i curiosos que es van acostar a la societat. “He gaudit des del principi fins al final de l’assaig. Al principi anaven poquet a poquet però es nota l’avanç i sempre és una alegria vore als meus fills tocar", explica Xelo, mare de Salva, Nerea i Alba.

 

Sens dubte, ambdós bandes van sorprendre al públic amb una actuació que reflectia el treball i la constància d’aquests joves amb l’instrument. La Unió Musical de Catarroja pot presumir d’un futur ple de grans artistes.